fredag 7 maj 2010

Gamla lekar

Kommer ni ihåg alla konstiga lekar man gjorde när man var liten??
Jag och Marcus satt precis och diskuterade alla klappramsor man gjorde, kommer ni ihåg den här. Ajni lajni la, pappa kollo 50 fa, 50 fa fa fa, 50 fa fa fa, onde sep sep sep, on de dep dep dep, on de do do do, som en gammal ko, mu! (eftersom de inte är några ord som finns så vet ja ej hur jag ska stava till de ;))
föresten någon som kommer ihåg hur leken bro, bro och breja gick till? Jag minns inte längre?? och detta kan ju bara resultera i att man helt enkelt leker för lite nu för tiden, eller?

Strax ska jag gå och klippa Marcus, vi får hoppas på ett positivt resultat. så önska mig lycka till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Två personer bildar en port (stå öga mot öga med ihopknäppta händer upp i luften). De har även i förväg bestämt vem som är "ja" och vem som är "nej", detta utan att någon av de övriga deltagarna hör vem som är vem. Resten ställer sig i en kö bakom och passerar en efter en genom porten.
Alla sjunger i kör;

Bro bro och breja.
Stockar och stenar,
alla goda renar.
Ingen slipper här fram, här fram,
förrän han säger sin kärestas namn.
Vad heter han?

Samtidigt som ordet "kärestas" sjungs, fäller porten ner sina "bropelar" dvs. armar, och fångar den den person som är emellan dem. Efter att den fångade sagt sitt (eller sin kärestas?) namn sjunger alla en ny ramsa;

Har du tagit prästens
sko prästens sko,
prästens sko?
Har du tagit prästens sko,
ja eller nej?

Den infångade viskar ett av alternativen till de som fångat in personen och ställer sig sedan bakom den person som representerar detta val. När alla blivit infångade följer en dragkamp mellan de båda sidorna.