måndag 3 maj 2010

Foder

Sitter och läser om katter och om olika foder. De är inte klokt hur mycket olika teorier de finns om vad som är bäst och inte. Just nu snurrar allt bara runt, kan vara för att jag suttit med de i cirka 3 timmar nu och jag börjar bli något trött.
De borde inte vara så svårt egentligen, men jag tycker att de är jätte mycket att tänka på och alla säger olika saker om allt. Diskuterar med en tjej som kör på barf metoden, de är väldigt intressant men inte så lätt att hänga med i alla svängar.
Tänk om de ändå bara hade funnits ett foder, så mycket lättare allt hade varit. Men just nu är allt bara en ända stor gåta med forskare som säger olika saker precis hela tiden.
Själv kör jag nu på metoden att lyssna, läsa, tänka efter och finna en egen uppfattning. Och de som jag tror dom flesta gör fel med är att dom lyssna för mycket på andra och glömma bort att titta på sitt djur, se hur de mår i olika vinklar. Hur pälsen, avföring, tänder, ögon, hull osv ser ut. De är så mycket man kan titta efter, men de glöms tyvärr ofta bort, och så säger man istället ush vad du luktar illa i munnen, man klappar om den feta magen på sitt djur och ser de som charmigt och i själva verket kan de vara nått som är på tok och ganska ofta så har de med fodret att göra.
Klart att vi alla gör fel steg men de kan man rätta till och ingen kan allt, men tillsammans så kan vi bli något klokare och de är aldrig fel att fråga.
De finns inga dumma frågor, bara dumma svar!
Och tycker nån nått som vi inte tycker så kan vi inte klandra dom för att ha fel, vi vet vad vi tycker och dom vet vad dom tycker, så är de bara och så kommer de alltid vara.Sen kan vi upplysa om vad vi vet och tror och så får personen i fråga avgöra själv vad han/hon vill tro på. Men en sak är säkert vi kommer aldrig någonsin kunna tycka lika i allt. Huvudsaken är att vi tar hand om våra djur och ger dom de dom behöver, alla startar någonstans och alla klättrar ett litet steg uppåt hela tiden, åtminstone om viljan finns :)
De är ju inte bara katter de är såhär med utan alla djur egentligen, alltifrån en råtta till en stor häst!

1 kommentar:

Anna&Odjuren sa...

Kör man med barf på katter oxå?? Vet att man kör det på hund, men inte katt. HEhe, alltid lär mag sig något nytt! :)

jag gör lite som du. Det mina hundar mår bra av att äta - det äter dem! Sen spelar det ingen roll om det är ett märkesfoder som kostar mycket eller ett billigare non-märke. Mår hunden bra så märker man ju det.
Visst, vid ett foderbyte kan man ta till sig vad andra människor tycker, läsa på nätet osv.
men man läre ändå tänka på att två hundar är aldrig lika!
De kan trivas och må bra på helt olika foder.
Hehe det är verkligen en ljungel av foder där ute!!

Ha d bra!