tisdag 13 juli 2010

Rasförbud - NEJ TACK!

Skriv på denna listan om du är imot rasförbud i Sverige
http://peenillaw.blogg.se/2010/july/jag-blir-galen-pa-mats-odell.html
Jag vill inte ha de i Sverige vill ni?

Jag blir så trött på detta snack om att förbjuda vissa raser. Inget kommer att funka genom att förbjuda, lärdom däremot de funkar! Förbjuder dom, kommer man hitta andra raser att ge sig på, avla fram annat osv.. är de rätt? Fortsätter man på detta sätt kommer vi snart inte ha några hundar kvar, jag trodde att regeringen var smartare än såhär!
De är inte hunden som är farlig, de är vi människor som gör dom farliga! Och hur ofta är de inte som små hundar biter? men bryr man sig om de, nä.. för dessa hundar är så små så de blir ingen större skada. Men amstaffarna, pitbullar osv dom ska råka illa ut, varför? Jo på grund av våran okunnighet.
Dessa hundar är inte farliga än andra, skadorna blir större, de blir dom men dessa hundar vi pratar om är mycket sociala hundar som har blivit missförstodda.
Om dom nu vill lösa detta, så är de så otroligt mycket bättre att man införskaffar en kurs, inte hund körkort de funkar inte utan en kurs dit man går innan man skaffat hunden. Där kommer man att får mer info om dessa raser osv och sen ska man gå en kurs men sin hund, typ något liknande som våra valpkurser som vi har idag och de ska inte vara nått dyrt helst gratis och de bästa hade varit om de var så med alla hundar/raser egentligen. Man skulle kunna bli kallad och sen anmäler man sig man blir då registrerad för att man har gått detta och dom som ej anmäler sig ska få påminnelser, kanske böter eller nått?
Jag vet inte om detta kommer att funka eller hålla, men de kan ju vara en början på något som man kan spinna vidare på. De ska inte vara krav eller prov hit och dit, utan allt ska gå ut på lärdom.
De kommer alltid att finnas dom som inte kan gå på detta, ex gamla och sjuka, kanske att man kan göra ett ytterligare alternativ för dessa. men förbjud, NEJ TACK!
Vi måste ingripa innan förbuden nått oss, så kom igen skriv på denna listan, ditt namn behövs!
http://peenillaw.blogg.se/2010/july/jag-blir-galen-pa-mats-odell.html

Inga kommentarer: