tisdag 16 november 2010

Balansera

Gå balansgång är en perfekt övning pm du har en hund med dåligt självförtroende eller om du vill öva upp balansen på din hund.

Denna övningen kan du använda dig utav på dom flesta ställen, går du i skogen kan du använda dig av träd och går du i samhället kan en mur eller liknande komma till användning Tänk dock på att se till att murarna inte ligger precis vid en tomt, eller stör andra på annat sätt de är inte alla som uppskattar att man aktiverar sin hund på andras ägor.

Hur går man tillväga?

Vi tar ett liggande träd som ett exempel, locka upp hunden på trädet med hjälp av godis och en massa positiv beröm. I Början kan de vara bra om du inte sätta pressen för högt på hunden, speciellt om de är osäker hund. Den första gången kan de räcka att hunden sätter upp framtassarna mot stammen, höj sen kraven sakta men säkert börja med låga träd och arbeta er tillsammans uppåt.
TVINGA ALDRIG HUNDEN! skulle du tvinga hunden och börja skälla kommer du få en hund som tycker att de hela är väldigt hemskt.
Se därför till att hela tiden vara glad och stötta hunden med så mycket positiv energi som möjligt ( Har du en dålig dag hoppa hellre över övningen. )
Kom ihåg att avsluta när de går som bäst och när ni har som roligast då kommer hunden att minnas de hela som ett roligt moment.
När ni har kommit så pass långt att hunden kommit upp på stammen är de dags att börja ta några steg framåt,gör på samma sätt här. Mycket positiv energi och avsluta när de går bra.
Denna övning kan man sen försvåra på olika sätt hur blir i ett senare inlägg.

På bilderna lite lättare övningar, tänk på att ju smalare "balansbom" desto svårare och tvärtom.





Jag önskar er nu all lycka med denna övning :)

6 kommentarer:

jennie sa...

Spännande och givande läsning igen!! Bra jobbat tjejen! Hund verkar vara en sak du är duktig på.
Sv. Shettisarna används mest som sällskap, men en har jag kört in själv och en är inkörd sen tidigare, 3 är ridbara, 4 är avelsston även om Jag inte avlar mycket. Vi ska vill med unghästarna nu i vinter är De tänkt. Men alla uppskattar att följa med på promenader, jag är väldigt stolt över den flocken på sommaren ex då jag byter hage med alla 8 lös utan grimma eller dylikt och alla följer snällt med!! De bästa med mina är att de inte är så envis som shettisar tyvärr kan vara, de här är med på allt.. fint kort på taco och viggo!

Karro sa...

Hej hopp. Kom in på din blog och tänkte bara säga hej.
Titta gärna förbi min blogg.
Hälsningar Karro.

http://vattensafir.wordpress.com/

Jessica sa...

vilka fina bilder :D

jennie sa...

Tjo! Var har du tagit vägen? Hoppas allt e bra med er alla. MVh jennie och atlas

Pernilla Hult sa...

Vilka fantastiska bilder!

Malin sa...

fin och intressant blogg du har, ska vi följa varandra på bloglovin?:)